Bjud en ensam pensionär på fika genom organisationen Äldre Konakt

Nu har du möjlighet att bidra till att färre pensionärer sitter hemma ensamma.

Via Äldre Kontakt får ensamma pensionärer möjlighet till en fikastund med andra i liknande situation en gång i månaden. Konceptet bygger på att volontärer ställer upp och bjuder in en grupp om ca 4-5 pensionärer på fika i sitt hem ca 2 gånger per år.

Pensionärer som är identifierade av till exempel hemtjänsten som ensamma men med vilja och behov av sociala möten är välkomna att gå med i en grupp. De hämtas de av chaufför och blir hemkörda till fikavärden och är där och fikar tillsammans i ca två timmar.

Äldre Kontakt riktar sig till äldre pensionärer som inte längre har möjlighet att vara med på de aktiviteter som erbjuds i samhället men på det här sättet får en möjlighet att träffas och lära känna några nya människor vilket många av dem säger bidrar till en bättre livskvalitet och livslust.

Vill du bli volontär? Läs mer här på aldrekontakt.se