Agneta Lindell – jag hjälper företag maxa sitt CSR-arbete

 

Agneta Lindell driver Make Tea & Friends som hjälper och förenklar för företag att förverkliga sina CSR-projekt. Genom att matcha ihop företag med mottagarorganisationer som är i linje med företagets varumärke och affärsmål ser de till att både företag och mottagare får så mycket ut av satsningen som möjligt. Make Tea and Friends erbjuder allt från rådgivning, events och volontärveckor till att ta hand om extern kommunikation, interninformation och uppföljning.

Snabbfakta:
Namn: Agneta Lindell
Företag: Make Tea & Friends, www.maketea.se
Familj: Gift med Anders, 2 barn
Bästa bok: Siddhartha av Herman Hesse
Skulle gärna äta middag med om jag fick chansen: Bill och Melina Gates, en av vår tids största filantroper.

-Hur kom det sig att du startade?
Idén och kraften kommer ur mitt personliga engagemang för en mer human och hållbar värld. Efter en resa till Palestina som berörde mig mycket kände jag att nu var det dags. Det är också ett resultat av mina erfarenheter från socialt arbete, som marknadskommunikatör inom näringslivet, som entreprenör och som människa.

-Vad är den största utmaningen, vad är det svåraste?
Att inte jobba för mycket, svårt när det är så roligt och det finns så mycket att göra.

-Vad är det roligaste?
Möten med nya människor och att få göra skillnad, dessutom vakna varje morgon och få göra det jag verkligen tror på.

-Vad är din dröm? Var vill du vara om 5-10 år?
Om 5 år har jag besökt ett flertal platser runt om i världen och träffat människor vars liv förändrats i positiv riktning tack vare bidrag från svenska företag förmedlade via Make Tea & Friends. Då är jag styrelseordförande i Make Tea & Friends AB men utan ansvar för den operativa verksamheten. Jag har även startat upp ett investmentbolag för socialt entreprenörskap och föreläser om hållbar utveckling för företagsledare och styrelser. På fritiden renoverar jag möbler!

-Ditt bästa tips till andra som går i starta-eget tankar?
Skaffa bra bollplank/mentor som kan hjälpa dig i uppstartsfasen. Berätta om din idé och var beredd att tänka om och tänka nytt. Finns det samarbetspartners som du kan alliera dig med? Det är roligare att vara del av ett team än helt solo.

-Vad behöver du för att det här ska bli en succé?
Att jag är trovärdig och kan koppla ihop engagemang med affärsnytta. Strategisk och operativ förmåga samt bra samarbetspartners med lokal och global närvaro som säkerställer att hjälpen når fram till de som behöver.

”- Jag har träffat så många människor,
både i Sverige och utomlands som bär hoppet
där det finns så mycket hopplöshet,
Make Tea & Friends är min hyllning till alla dem”
/Agneta Lindell, grundare av CSR-företaget Make Tea and Friends.

Läs mer om Make Tea and Friends här.