Ewa Hutmacher sadlade om från finansbranschen till hälsobranschen

”Entreprenörslivet är så kul och skiljer sig otroligt mycket från att ha varit fast anställd i 13 år i finansbranschen i en väldigt bra arbetsroll”. Ewa Hutmacher vågade kasta om och göra något helt nytt för tre år sedan. Hon driver företaget Snabbfoting, som hjälper människor till bättre hälsa.

Snabbfakta:

  • Namn: Ewa Hutmacher, 37 år, Södermalm, Stockholm
  • Familj: Gift med Daniel och drömmer om PT-hund som kan springa.
  • Bästa bok: Jag äter böcker så bokhyllan är välfylld. De bästa, om jag behöver välja, är Tänka snabbt och långsamt av Daniel Kahneman och en drömsk annorlunda bok som heter Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami.
  • Skulle gärna äta middag med om jag fick chansen: Hans Rosling för att diskutera siffror och folkhälsa.

Vad heter ditt företag och vad är din roll?
Snabbfoting, www.snabbfoting.se

Mitt företag är ett innovativt konsultföretag inom träning, hållbar hälsa och ekonomi. Vi levererar enkla verktyg och lösningar för bättre och hållbar hälsa som gör skillnad både i arbetsliv och privatliv. Gemenskap, motivation och träningsglädje genomsyrar det vi gör.

Jag är grundare och ensam ägare till Snabbfoting, idag utan andra anställda. Det finns smak av innovation och entreprenörskap i sättet vi jobbar. Fokuset är på konditionsträning, coachning och föreläsningar för hållbar hälsa och ekonomi.

Vad har varit ditt roligaste projekt hittills? 
Ett av mina roligaste projekt har varit ett utbildningskoncept inom hälsa och ekonomi. Det har fått mig att växa både personligt och som företag. Jag har kunnat använda min innovativa sida, vrida och vända och arbeta med strategifrågor som jag uppskattar. Under hösten tävlade jag också i Venture Cup (en årligen återkommande affärsplanstävling). Det var lärorikt och gav värdefull input för att ta mig vidare.

VÅGA VARA DIG SJÄLV, NATURLIG OCH PROFESSIONELL!

Vad är den största utmaningen, vad är det svåraste?
Som egenföretagare och entreprenör förändras verkligheten och ibland behövs snabba åtgärder. Det kan vara både stökigt och utmanande, men roligt att sköta ett företag.

Vad är din dröm? Var vill du vara om 510 år?
Min dröm är att Snabbfoting om 5 år har börjat anställa och ligger i framkant inom utbildningskoncept i hållbar hälsa och ekonomi. Jag kommer alltid prioritera en bra balans mellan arbete och fritid, precis som att behålla innovationsförmågan och entreprenörskapet.

Vem är din drömkund?
Företag och individer som inser potentialen i ett hållbart hälsoarbete. Drömuppdraget finns inom karriärsegmentet och hos växande företag som kan få bättre hälsa och lönsamhet med hjälp av ett ändrat synsätt på företagskultur samt med enkla strategier.

Vilket är ditt bästa tips till andra i branschen?
Gör det du är bäst på och se till att du löser kundens problem, tveka aldrig att berätta det för dem. Våga vara dig själv, naturlig och professionell. Du är en säljare i alla lägen.

Läs mer på snabbfoting.se