Välfyllda veckor ger resultat med strategi och planering. Hälsan står i centrum

Plötsligt händer allt på samma gång men hälsan behöver alltid komma först. Att må bra och leverera i karriären i en välfylld vardag, går det att få ihop? Idag delar jag några av mina bästa tips hur man lyckas med det.

Jag har haft flera välfyllda arbetsveckor i mitt företag Snabbfoting på sistone. Strategier och ett större projekt, ett utbildnings- och motionskoncept ska implementeras och pilottestas. Först ut är främst startups och entreprenörer som får chansen att förbättra sin hälsa och sitt företagande.

Senaste tiden har mitt arbete fyllts med finslipning av processer, planering, förberedelser för utbildning och skriva rutinbeskrivningar. Det har också varit möten och kundpass med vattenlöpning, löpteknik och coaching på olika motionslopp.

Jag har mina knep för att hantera flera åtaganden och få resultat utan att tappa fokus.  Bland annat med luckor för återhämtning som planeras redan från början.

Planeringen har gjort att jag inte känt mig stressad även om timmarna blivit något fler än andra arbetsveckor. En nyckel till mitt lugn är att jag trivs med mitt jobb och tänker efter innan för att värdera min tid och kapacitet rätt.

Ibland får jag frågan av både affärskollegor eller av kunder som nyfiket undrar hur jag gör för att må bra och kan leverera löpande. Det är mitt jobb att coacha andra kring hälsa, därför värdesätter jag min egen hälsa högt.

Att säga nej och att prioritera vad jag lägger tid på är mina viktigaste och bäst fungerande redskap att lyckas med hälsa och resultat.

Det är naturligt för mig att fylla på med energi med sköna promenader mellan möten, lugna löprundor eller en fikapaus med en god kaffe.

kaffeochlopning

Mina bästa tips till dig för att må bra och leverera:

  • Lägg in 1 dag i veckan i din kalender som är helt blank och blockad. Då har du möjlighet att välja det som är viktigast att prioritera för att få resultat i arbetet.
  • Undvik multitasking, gör istället en sak åt gången eller så få saker som möjligt samtidigt. Då kan din hjärna fokusera bättre och bli mer effektiv.
  • Planera in 2 pass för träning per vecka, resten är bonus. Det stärker dig fysiskt och mentalt och du hanterar stress bättre med med pulshöjande träning.
  • Gör i ordning enkla mellanmål som du kan ha i väskan eller byrålådan. Jag skriver ofta på snabbfoting.se om fräscha måltider och enkla mellanmål.

Känner du att du vill må bra och få resultat, prova något av tipsen.

Redan om en vecka kan du läsa mer från mig här på businesswomen.se.

Ha det gott!

Ewa Hutmacher

Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se