Få resultat och håll energinivån på topp med enkla kostknep

Resultaten i både yrkesliv och privatliv är beroende av hur du prioriterar dina kostvanor och din träning. Du kan få en riktig boost för resultaten i livet om du vågar äta vanlig mat i lagom mängd och tränar regelbundet. Så klart livet går ut på lyxmenyer ibland med god mat och dryck. Det ger livskvalité.

Världens enklaste och bästa knep! Skippa alla dieter och svältkost och ät riktig mat i lagom mängd. Dieter får dig definitivt att prestera uselt i både yrkeslivet och träningen. Jag har tyvärr aldrig sett hållbara resultat hos pulverfantaster eller tuffa dietförespråkare. Det gäller att hitta rutiner som håller långsiktigt och inte gör dig eller andra till jojobantare. Varför leva med ständig hunger, sötsug,  låg energi och dåligt humör?

För att orka behövs energi och näring i vettig mängd så regelbundet som din kropp vill ha. Det är synd att ha så bråttom i livet att inte hinna äta en frukt eller smörgås och en kaffe. Precis lika viktigt att ta en paus för att gå och köpa en låda med hämtmat och äta en stund i fikarummet istället för framför datorn.

Påfyllning med rätt bränsle vid rätt tillfällen är nyckeln till att hålla ångan uppe och må bra under dagen och genom livets upp och nedgångar. Det vinner du på!

För att själv behålla hög energinivå och fokus i mitt företagande har jag en baktanke att alltid ha reservmat på kontoret, ett litet förråd med några bassaker helt enkelt. Utöver detta planerar jag för mellanmål med frukt, grönsaker och tex kokta ägg ibland som jag har med mig.

Jag hittar en rytm som passar för att jag ska ha ork till träningspass och fokuserat utvecklingsarbete, olika kundkontakter med mera. Att välja riktig mat, aldrig skippa måltider gör att jag håller både humör och vikt.

ewahutmacherspringer

En del av mitt yrke innebär idag mycket konditionsträning, löpträning  eller promenader. Därför är det för mig extra viktigt med att äta bra mat för att orka, vara skadefri och återhämta mig snabbare.

Har du frågor om kost, planering och träning finns mycket mer att läsa på min företagsblogg snabbfoting.se.  Kontakta mig gärna om du undrar något särskilt.

Mycket händer just nu i Snabbfoting och jag kommer berätta mer hur jag utvecklar mitt företag framåt.

Ha en härlig  vecka!

Ewa Hutmacher

Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se