6 vita sommartips

Hej alla businesswomen!

Fantastiskt kul att träffa alla på nätverksträffen igår (16/6). Jag heter Christina Margaritoglou och är från Skåne, men bosatt i Stockholm sedan många år tillbaka. Min bakgrund är inom försäljning och projektledning, men idag är jag nystartad egenföretagare (äntligen!). Samtidigt drömmer jag om att skapa ett koncept med nya lösningar för en mer hållbar mode- och klädkonsumtion.  I mina blogginlägg kommer jag att varva tips, idéer, nyheter och tankar kring Business fashion, stil, trender och hållbarhet inom modeindustrin. Ser fram mot att lära känna er alla! Vi ses! 🙂

Christina Margaritoglou ny bloggare för businessmode på Businesswomen.se

6 vita sommartips

Svajigt sommarväder så här långt. Härliga, varma sommardagar varvat med kyligare temperaturer. Skolavslutningarna har precis klingat av, men jag tycker vi fortsätter på temat ”vitt”. Vad är mer synonymt med skolavslutningar och sommar än färgen vitt? Här följer några vita godsaker att blända solen och jobbkollegorna med.

 

Den vita kavajen

Ingen sommargarderob utan den vita kavajen. Kombinerat med beige eller sandfärgad underdel känner du dig alltid stilsäker, cool och elegant.

Businesswomen-vit-kavaj

Källa: Autumn Cashmere via Pinterest

 

Den vita kostymvästen

Varför inte uppdatera sommarkavajen och istället bära en lång skräddad väst i krispigaste vitt?  Somrigt och välklätt. Passar till det mesta, både den trendiga vadlånga kjolen, de vida byxorna och cigarettbyxan. Med ett snyggt bälte i midjan skapar du enkelt variation. Här en väst från en av designervärldens främsta förespråkare för hållbart mode, Stella McCartney som du bl a hittar på Net-a-Porter

Businesswomen-Stella-Mccartney-vest

 

 

Den vita väskan

En vit väska sticker ut. För bästa effekt bär du enfärgat (läs svart). Kom bara ihåg att inte matcha väska och skor, alltså ingen vit väska med vita skor!

Denna rymliga väska med framficka hittar du på Zara

Businesswomen-vit-väska-Zara

 

Det vita statement-halsbandet

Snyggt både ovanpå jobbtoppen och direkt mot huden. Lyfter vilken jobboutfit som helst och inte minst dig själv. Det heter statement-halsband av en anledning…

Businesswomen-statement-halsband

Källa: Glam Radar via Pinterest

 

Den vita klänningen

En sval, vit sommarklänning från Filippa K för varma sommardagar och varma kontorsrum. Finns att köpa på Aplace i fin strukturvävning. En klänning till basgarderoben som kommer att hålla många år. Kan enkelt kombineras med olika accessoarer och passar för både dag och kväll.

Filippa K är i frontlinjen när det gäller hållbart svenskt mode. Läs mer om Filippa K:s modefilosofi och möjligheten att hyra plagg via deras koncept Filippa K Lease för både dam och herr. Med Filippa K Lease får du möjlighet att testa ett plagg innan du eventuellt köper det (så du vet att du köper något som kommer till användning) eller om du bara behöver det för enstaka tillfällen, som en fest eller en jobbintervju.

Businesswomen-vit-klänning-Filippa-K

Businesswome-vit-klänning-detalj

 

Det vita nagellacket

Toppa din jobboutfit med ett snyggt nagellack i off-white med skimmer från hypade Smith & Cult. Nagellacken är så kallade 8-free vilket betyder att de är fria från ämnen som dietylftalat, toluen, formaldehyd, formaldehydharts, kamfer, xylen, etyl tosylamide och trifenylfosfat. Bara det får mig att vilja köpa lacket! Finns att köpa på bl a Lyko för 239 kr.

Businesswomen-Smith-and-Cult