Som företagare vågar jag misslyckas och trampa upp nya stigar

Du kommer redan innan du blir egen företagare ha en känsla för vilken sorts företagande du vill bedriva. Själv är jag entreprenörs- och innovationsdriven. Det innebär att jag vågar misslyckas vilket är mycket utvecklande i min strategi för Snabbfoting. Det passar bra i en snabbrörlig och effektiv organisation.

En genuin entreprenör stannar aldrig för ett nej, det betyder bara gör om, nytt och rätt på ett annat bättre sätt. Ibland med hög riskvilja, ibland eget eller andras kapital. Kundens problem behöver alltid vara i fokus att hitta lösning för, då kan du bli en vinnare. Det går också att uppfinna behov och skapa en lösning.

Låter det läskigt att misslyckas? Jag tycker det är väldigt utvecklande på många sätt och till stor fördel för befintliga och framtida kunder. Det finns stor potential och är berikande.

Men visst är det så att det krävs ett visst mod, uthållighet och helhetsgrepp för att se att alla pusselbitar hamnar rätt i företagets strategi framåt. Jag lovar att det finns bekvämare sätt att driva företag.

odlablommor

Jag har släppt på att som tidigare alltid göra alla saker perfekt och fokuserar nu istället på att njuta av att se vad det kan bli av olika frön jag planterar, alla blir inte bra men det ingår i planen.

Min roll som tidigare produkt- och affärsutvecklare i bank- och finansvärlden har jag stor nytta av idag i både produktutveckling och utformning av affärsmodeller. Att regelbundet få bolla med mentorer, jurygrupper och paneler är uppfriskande för mig och spännande som företagare och innovatör. Idag kan jag kan däremot arbeta med något som ger så mycket större mening och med stor frihet.

Att driva eget och arbeta med Hållbar hälsa och även ekonomiska resultat för dig är så mycket mer givande än att tjäna pengar åt någon annan på t ex Brexit eller att paketera dyra hävstångsprodukter- eller obligationer åt banksektorn.

Mina fem bästa tips till dig som är nyfiken på att starta företag:

  • Välj ett sätt att driva eget som passar din personlighet. Känn dig så ”trygg ”som du önskar vara.
  • Du behöver vara förberedd med kalkyl/budget och strategier för hur pengarna ska räcka om/när det inte blir som du tänkt dig. T ex när något går åt skogen.
  • Ha ett bra nätverk runt dig. Testa dina frön/tjänster redan innan du planerar din start.
  • Du måste själv tro ordentligt på din idé och våga berätta för andra.
  • Var trovärdig annars faller du pladask om du står och pitchar din idé för en jury, affärskontakt eller någon på stan. Lär dig 30 sek och 3 minuters pitchen. ÖVA!

Snabbfoting är i ett händelserikt utvecklingsskede och inom kort berättar jag mer.

Nu är det däremot tid att slappa mycket mer än vänligt, gå in i semestertankar och göra en mycket kort visit i Almedalen.

solstol

Jag önskar dig en riktigt skön semester i sommar. Fortsätt läs inlägg från mig även i sommar.

Koppla av, ladda batterierna och kom tillbaka fräsch i höst!

Jag bollar gärna idéer kring hälsa och företagande om du är nyfiken.

Ha det gott! Nu lägger jag mig i hängmattan.

Ewa Hutmacher

Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se