Del 2: Jag har 139 svarta klänningar men inget att ta på mig

Här kommer de sista frågorna och svaren från min intervju under nätverkets sommaravslutning med de grymma Businesswomen Helena Dahlqvist, Mai-Mai Björklund, Kajsa Lundberg och Stina Axl. Tack igen! Titeln hänvisar till ett uttalande av Kim Kardashian som jag skrev om i förra veckans blogginlägg. Fundera gärna själv på frågorna. Hur ser det ut för dig? Hur tänker du? Hur har det varit med semestergarderoben? Har du köpt något nytt, eller haft ångest för att du vill ha något nytt? Om du vill dela med dig av dina tankar här, så blir ingen gladare än jag! J

Önskar er alla en underbar helg och en underbar semester för er som har ledigt.

Kram,

Christina Margaritoglou

Bloggare Wear@work

 

Vad gör du med kläder som du inte använder?

De flesta försöker rensa ur garderoben. Dock inte så ofta som det skulle behövas. De flesta lämnade in på H&M:s Garment Collecting, lämnde i klädcontainers eller delade ut bland släkt och vänner.

En av tjejerna berättade om att hon hade några dyra kavajerna som hon aldrig använder, men som hon inte riktigt vill göra sig av med. Oj, vad jag kände igen mig där! Fast jag har inte kavajer, utan framför allt klänningar.

Varför är det egentligen så svårt att skiljas från kläder? Speciellt om man ändå inte använder dem och de har varit dyra. Då blir man ju bara påmind om felköpet. Likväl klamrar jag mig ofta fast vid de plaggen. För att inte tala om de där kläderna som är lite för små, men som man tänker man ska komma i så småningom…

Vad har ni för tips? Vad brukar du göra med kläder? Gillar du att ge bort eller sälja? Eller är du som jag, som tycker det verkar så bökigt att sälja och lägga upp annonser?

 

Skulle du kunna tänka dig att prenumerera på en hyrgarderob?

Idag delar vi på allt från musik (Spotify) till boende (Air Bnb). Hur ser det ut gällande garderoben? Hur viktigt är det att äga sin garderob? Kan man tänka sig att hyra delar av sin garderob, komplettera sin bas- eller festgarderob med snygga designerplagg som man kan byta ut varje månad eller när man tröttnat och vill ha något nytt? Olika online-företag som erbjuder s k fashion subscrption rental services är framför allt stort i USA där en av de främsta i branschen är Rent-the-Runway som kemtvättar 1500 (!) designerklänningar i timmen. En annan framgångssaga är danska Vigga som erbjuder prenumerationsväskor till småbarn. Du byter ut din väska i takt med att barnet växer.