Motivation året runt och hållbara resultat hänger ihop

Genom att hitta nycklarna och drivkrafterna till träning, karriär och olika mål blir meningen så mycket större till att behålla sin motivation och nå hållbara resultat. Jag upptäckte sent i livet vilket värde träning har och hur positivt den påverkar min vardag.

Beslutet för några år sedan att driva företag och starta Snabbfoting väcktes i löpspåret med mycket endorfiner och många svettdroppar. Glädjen och avkopplingen jag fann var något jag förstod att jag ville sprida till andra. Att lämna ett skrivbordsyrke var läskigt men spännande.

Vad gör jag för att hålla min motivation uppe?

För att behålla motivationen är det väldigt viktigt att precis som med kunder värna om mina inre och yttre drivkrafter, sätta ut delmål och låta träningen vara ett tillfälle för avkoppling, och ibland utmaning.

Jag väljer gärna sköna långsamma långa pass i cykling eller löpning och förebyggande core- eller yogapass. En nyckel för mig är variation i träningen och det ger både hållbara resultat och motivation.

Du blir bra på det du tränar mycket av. Du går däremot sönder om du bara gör en grej. Motivationen kan också gå förlorad.

Enkla tips till dig för motivation

Fundera vad som motiverar dig till att känna dig sugen på att komma i mål med saker.  Vad är din drivkraft? Ta det vidare in i olika sammanhang för att behålla glöden.

  • Undvik att sätta upp övermäktiga utmaningar. Bra att tänka stort men realism ger hållbarhet.
  • Börja litet och gör mer och större allt eftersom.
  • Välj relevanta och meningsfulla mål för dig. Fundera själv vad som är viktigt och dras inte med av andra.
  • Definiera målet tydligt och sätt ut delmål och mål med en enkel tiduppskattning. Det känns bra och upplyftande att kunna bocka av delmål allteftersom.
  • Sluta jämföra dig med andra för mycket. Bry dig om dig själv och förutsättningar med realistiska mål anpassade för dig.
  • Minska på kraven de perioder i livet som pressen på dig är större. Fortsätt träna men på ett sätt som tillgodoser dina behov och kan fungera som stresslindring.

ewahutmacherspringer

Genom att sätta upp relevanta mål och hålla igång träning regelbundet kommer du märka att du känner dig så mycket friskare, starkare och gladare. Kanske träffar du till och med din blivande partner i ett träningssammanhang.

Imorgon ska jag springa in mina nya färglada löpskor. Foton kommer troligen på Instagram @snabbfoting

Ha en skön semestervecka! Gör något som får dig att må bra.

Ewa Hutmacher

Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se