Höstens nageltrender

Denna vecka vill jag tipsa om något jag älskar att bära – nämligen nagellack. Ett nytt nagellack är ett roligt och relativt billigt medel att lyfta både sig själv och en outfit. Jag har kikat på några nageltrender inför hösten.

 

Chrome Effect & Metallic

En av mina absoluta favoriter är naglar med chrome effect. Jag är överhuvudtaget väldigt förtjust i metallic naglar denna höst. Supersnyggt!  Här hos @celinaryden på Instagram, som jobbar i Stockholm.

 

Chrome

Bild: @celinaryden Instagram

 

Pinterest-chroem-gradient

Chrome effect och gradient (ombre) Bild: Pinterest

 

sallyhansen-gameofchromes

Sally Hansen Miracle Gel, Game of Chromes. Bild: Pinterest

Mattifying

Idag är trender mer omfattande än uteslutande. Parallellt med glitter och metallic, så hittar du även de matta nyanserna. Den matta effekten får du genom att stryka på ett lager mattifying top coat på ditt nagellack. Du kan välja matt på hela nageln eller blanda matt och metallic.

Isadora-matt-soft-skin

vintage-wine

Isadora Velvet Matt från Eleven.se, 79 kr.

 

 

essie-matte-about-you-businesswomen

DYI med Essies Matte About You, 145 kr Lyko.

 

Gradient/ombre

Trender inom ett område/en bransch sprider sig ofta till andra. Ombre-färgningar till hår har varit populärt ett bra tag nu och man ser nu även dess motsvarighet inom naglar. Svårt att göra hemma själv vid köksbordet, men är enkelt fixat hos en duktig nagelteknolog.

 

Isadora-gradient

Isadora Velvet Matt i färgerna Blue Cloud och Bootcut . Pris. 79 kr/st på Eleven.se

Isadora-grape-royal-soft-skin-businesswomen

Isadora Velvet Matt i Soft Skin och Grape Royal på Eleven.se

 

Ellinorsnaglar-olikfärgade-glittrer2

Gradient i rött och rosa med glitter och dekorering. Bild: @ellinorsnaglar Instagram

Nude & pastell

Länge trodde jag att nude skulle vara en färgskala som skulle försvinna snabbt. Istället har nude blivit en basfärg när det gäller kläder, inredning och inte minst naglar. Nude är den perfekta nyansen för snygga jobbnaglar. Jag gillar att nudeskalan har utvecklats och nu även omfattar pudriga pasteller som också funkar året om.

 

Snygga nude nagellack från 100% Pure som är miljövänliga nagellack som är snälla mot dina naglar också. 5-free formula, fritt från formaldehyd, dibutyl phthalate (DBP), toluene, formaldehydharts och kamper. Finns nu till kampanjpris på Eleven.se för 72 kr flaskan.

100pure-flaska

 

100pure-bild

Bilder: 100% Pure

 

Miljö- och hälsovänligt nagellack från Beauty Without Cruelty.  Finns i en massa härliga pasteller, metallic och bäriga toner. Fritt från toluen, formaldehyd och ftalater. Du hittar märket på Kissedbyeco.se där ett lack kostar 119 kr. Överkomligt!

BWC-alla

Snygga nyanser i nude och pasteller hittar du hos varumärket Little Ondine, ett ekologiskt icke-djurtestat vattenbaserat nagellack. Vattenbaserade nagellack är fria från skadliga lösningsmedel och giftiga färgämnen. Dessa lack gör inte att naglarna gulnar och torkar inte heller ut nageln, utan återfuktar och stärker den. Du hittar dem på Eleven.se och Softskin.se

Little-odine-set-eleven

Snygga set i både pastell, nude och vinrött, Twins Set Smart Chic Eleven.se för 300 kr

 

Sally Hansen Miracle Gel, Pinky Promise,  Lyko.se för 115 kr

Sally Hansen

Sallyhansen-pimkypromise

Bild: Pinterest

 

 

 

littleodine-sweetliquor

Little Odine Sweet Liquor, Softskin.se

 

Fler och fler ekologiska nagellacksmärken dyker upp på marknaden. Många som har små barn eller ammar söker efter giftfria nagellack.  Att få ett helt ekologiskt nagellack är svårt, men det man vill undvika är ämnena Laureth-21 och polyethylene terephthalate. Läs gärna mer om vad som skiljer konventionella nagellack från de mer miljö- och hälsovänliga varianterna på bloggen ”I love ekologisk hudvård”. Här en pastellig rosa nyans från Sophi. Pris: 94 kr från Jordklok.se. Naturligtvis inte testat på djur. Perfekt som barnnagellack.

Sophi-jordklok

 

 

Idasnaglar-olikfärgsade-glitter1

Nude och glitter. Bild: @idasnaglar Instagram

Bäriga nyanser

En klassiker år efter år. Nyanser från djupaste rött, till hallonrosa och djupt vinröd. Passar snyggt till nudefärgad outfit. Eller snarare alla outfits! 🙂

 

Vixen

Giftfritt, vattenbaserat nagellack i nyansen Vixen från Acquarella. Du hittar det på Kissedbyeco.se för 189 kr. Torkar på 3 minuter, härdar på 15 min. Återfuktar nageln.

 

Vattenbaserade och ekologiska Little Ondine med peel off. Du skalar av nagellacket och behöver inte använda uttorkande nagellacksremover. Dina naglar återfuktas och riskerar inte att gulna. Bra för både människa och miljö!

littleodine-truelove

Bärig mjuk nyans från Little Odine hittar du på Softskin.se för 110 kr

 

Luxurynails-röd

Bild: @luxurynails Instagram

 

Marmor

En trend som följer marmor-trenden i inredning. Här i en spännande kombos med andra färger och dekorationer.

Ellinorsnaglar-businesswomen

Bild: @ellinorsnaglar Instagram

 

Marmor-fanatsy

Bild: @celinaryden Instagram

 

Olikfärgade naglar med dekorering/glitter

Att ha naglar i olika färger, med och utan glitter, verkar ha exploderat denna sommar. Celina Rydén på @celinaryden har 173 000 följare på Instagram och att se hennes skapelser är en ren fröjd. Inför hösten byter du bara helt enkelt ut de glada sommarfärgerna mot dovare färgtoner.

Bild: @celinaryden Instagram

 

Ellinorsnaglar-olikfärgde-glitter1

Bild: @ellinorsnaglar Intagram

 

Idasnaglar-olikfärgade-glitter2

Bild: @ellinorsnaglar Intagram

 

Marmor-advanced

Kanske inte för jobbet, men snygga foton blir det! Bild: @celinaryden

 

Tvärt avklippt

Trender när det gäller på formen på naglarna är ofta en outtalad aspekt, men den finns där icke desto mindre. De senaste årens spetsiga variant, s k stiletto, har nu ersatts med en mer avklippt variant, ballerina, även kallad coffin. Dessa gäller framför allt vid nagelförlängning. Har du naturliga naglar blir det lite svårare att kunna få till längderna.

 

ellinorsnaglar-balleto-businesswomen

Bild: @ellinorsnaglar Instagram

 

Idasnaglar-nude2

Bild: @idasnaglar Instagram

 

Nagellacksremover

Jag är en av dem som tycker att nagellacksremover är en gudagåva som kan få bort många märkliga och ihärdiga fläckar på de mest varierande underlagen. Särskilt hälsosamt känns det dock inte och en remover torkar verkligen ut nageln. Här finns en ekologisk remover som du kan köpa på Kissedbyeco.se för 110 kr/st.

sante-remover

 

En av mina favoriter är är Cien från Lidl. Prisvärd, effektiv och med en smart pumplflaska. Acetonfri. Denna för lösnaglar, men funkar lika bra för naturella naglar, tycker jag.

cien

Bild: Vintertroll

 

Önskar er alla en härlig vecka!

Kram,

Christina Margaritoglou

Modebloggare Businesswomen.se