Höstmodet 2016 – del 2

Här kommer mer inspiration för höstmodet 2016. Webbmagasinet Chic har gjort en ypperlig sammanfattning av de olika trenderna inför hösten. Vi vill lyfta fram de godbitarna vi själva fastnat för och som vi tycker är bra val för en snygg jobbgarderob och för kvällens AW.

  1. Den långa rocken
  2. Helvitt
  3. Lila
  4. Från cold-shoulder till one-shoulder
  5. Långa ärmar
  6. Leopard

Den långa rocken

Efter några fantastiskt varma höstdagar, så känner man att höstvindarna blåser kallare. Vad är då inte härligare än en lång, värmande rock? Det ska vara mer en rymlig herrock än en figursydd kappa. Perfekt att kunna bära tjocka, varma tröjor under, utan att det blir för trångt. Kamel, marin, oliv och rutigt och kritstreck har synts på visningarna.

höstmodet

Rutigt och kritstreck från hm.com, två starka trender som vi tipsade om i förra inlägget Höstmode 2016 – del 1

hm-rutig

 

hm-kritstreck

 

Ljus kamel från La Redoute 1399 kr.

kappa-laredoute

Helvitt

Varje år kommer helvitt in under såväl sommarens som vinterns trender. Dock är det sällan man ser någon bära helvitt, även om det är fantastiskt vackert. Våga bära vitt till kontoret. Du kommer garanterat att väcka uppmärksamhet.

vitt-hosten-2016-trender

Helvitt från Tibi, från Shop-the-runway

vitt-tibi_fall_2016_23_silk_velvet_t-neck_dolman_top_ivory_anson_stretch_wide_leg_pant_ivory

Lila

Djup lila, purpur, burgundy, bordeaux är alla bäriga nyanser som brukar dyka upp under  höst- och vinterhalvåret. Därför är det extra spännande att i höstmodet för 2016 se en ljusare variant, mer åt syrenlila. livar upp vilken dyster höstdag som helst tycker vi. Går hand i hand med den ljusblå pastellfärgen som också är hett i höstmodet.

lila-hostens-trender-2016

Tröja  från Carven Net-a-Porter

syren-troja

Byxor från Gucci, Net-a-Porter

lila-byxor-gucci

 

 

 

Från cold-shoulder till one-shoulder

Från off-shoulder, till cold-shoulder och nu one-shoulder. Det gäller att hålla tungan rätt i mun… Här är den, i vårt tycke, elegantaste shoulder-varianten. snygg under jobbkavajen och perfekt till mer uppklädd AW. Off-shoulders/cold-shoulders kan kännas lite avklätt, medan one-shoulder (som förvisso också visar axeln) ger ett mer sofistikerat intryck. Vad tycker du?

oneshoulder-hostmode-2016

One-shoulder från Helmut Lang, Pret-a-Porter

helmutlang

Jumpsuit från Saloni

 

oneshoulder-jumpsuit

Långa ärmar

Denna trend känns väldigt avantgarde, men icke desto mindre syns den i flera av de stora modekedjornas kollektioner. Skönt att bära på jobbet om man inte träffar kunder eller har en viktig presentation.

langa-armar-hostens-trender-2016

Lång tröja/klänning från Zara för 599 kr.

arm-zara

Lång ärm i off-shoulder variant från exklusiva Jil Sander på Net-a-Porter

arm-jil-sander

Den blå/vit-randiga jobbskjortan i ny tappning med långa ärmar från Tome på Net-a-Porter. En dyrgrip, men kan fungera som inspiration.

lang-arm-tome

 

Leopardmönstrat

Det är med blandade känslor som undertecknad tar med denna trend. Förmodligen för att jag aldrig tyckt att jag passat i det själv, tyvärr. Ändå kul att se ”leoparden” få en comeback och konkurrera med de minimalistiska, nedtonade höstfärgerna. Leopardmönstrat kan bli en riktigt snygg kombo till jobbkläderna, särskilt en snygg leopardmönstrad cardigan eller scarf. Eller varför hålla tillbaka egentligen? Allt är tillåtet så länge du själv trivs i det. Kanske har du kvar något leopard-plagg i gömmorna. dags att rota fram det. Här finns fler tips för dig som gillar leopardmönstrat.

leopardmonster-hosten-2016-2

Blus från Equipment by Kate Moss

leopard-kate-moss-equipment

 

Bilder: Chic.se, hm.com, Net-a-Porter, tibi.com

 

Ha en trevlig helg, gott folk!

 

/Christina Margaritoglou

Modebloggare Businesswomen.se