Hett i höst – snygga höstskor, del 1

Läge att investera i nya skor i höst?  Den långa sommaren och varma början på hösten gjorde att höst- och vinterskor blev stående orörda på butikshyllorna. Både kläder och, framför allt, skor sålde uselt i början av hösten, enligt Svensk Handel. De senaste veckorna har hösten kommit igång på allvar. Jag har botaniserat i skodjungeln och plockat fram några förslag på höstskor som jag tycker är representativa för coola, starka Businesswomen att glädjas åt i höstrusket.

Är du också en av dem som brukar kika på höstskor i skyltfönster och butiker? Vad är viktigt för dig när du letar skor? Själv fastnar jag oftast för skor i läder med bra passform och snygg klack. Här är en cool modell från Kardashian-systrarna Kendal + Kylie. Modellen påminner Acnes kultförklarade Pistol-stövel som återkommer i olika skepnader år efter år.

Kendall + Kylie Nancy cowboy boot från Zalando, 1695 kr

kendall-kylie

 

Acne Studio, Pistol Short

acne-pistol

 

Vagabond är en av mina främsta sko-favoriter. Bra kvalitet, bra passform, bra priser och de har alltid bra känsla för trender och mode. Alla skor jag köpt från Vagabond håller bra och är alltid sköna.

 

Lackade skor är riktigt hett i höst. Här en lågsko från Vagabond. Passar perfekt till culottes, vida byxor, jeans och kjol. En allsidig sko som du även slipper putsa konstant. Lätt att torka av.

Amina 899 kr från Nelly.com

nelly-amina

nelly-amina-miljo

 

Lackad bordeaux-färgad ankelboot från det passande varumärket Office. Härlig färg!

Anthem från Office, Zalando, 1095 kr

office-anthem

Här hafr vi alla trender i en sko: lackat, coll, snygg klack, leopardfärgat. Vad mer kan man önska sig?

Office, Zalando, 1195

mqqueen

 

En snygg och klassisk modell som håller i många år, också den från Vagabond. Diskret snörning med en snygg söm vid tårna. Denna modell i vegan-vänligt kvalitets PU-läder.

Amina, Vagabond, 1000 kr

vagabond-amina-1000

 

Ännu en bra vardagssko utan klack, denna i läder.

Code, Vagabond, 1000 kr

vagabond-code

 

En over-knee-stövel som inte känns too much, utan som ser proper ut även för kontoret. Värmer väldigt bra när det blåser kallt ute. Lika snygg till kjol, som till klänning och byxor.

Michael Kors, Zalando, 3395 kr

michaelkors2

 

 

För den trendiga kontorsfashionistan, höstsandal i mocka från Topshop.

topshop

 

Kuriosa:

Och sist men inte minst: cowboy- och motorcykelbootsen är tillbaka! Welcome 90’s! Inte nog med att byxor till klänning och tröja under klänning är tillbaka, nu är också de klassiska cowboy- och motorcykelbootsen här. 90-talet är komplett. Kanske inte passar den klassisk jobbdräkten, men ville bara lyfta fram fenomenet. 🙂

Ariana, Vagabond, 1400 kr

vagabond-ariana

 

Frontbild från &Other Stories, kolla in och inspireras.

 

 

Ha en riktigt härlig hösthelg, gott folk!

/Christina

Modebloggare Business Fashion