Volkswagen Group After Sales söker: Chef inom Sales & Marketing!

Vill du ingå i ett framgångsrikt team, och leda våra rutinerade regionchefer?

Kommunikationen med våra återförsäljare är förmodligen den enskilt viktigaste framgångsfaktorn för vår fantastiska utveckling de senaste åren – nu behöver vi vässa oss ytterligare. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Sales & Marketing.

Om tjänsten
Vi ansvarar, tillsammans med teamen på respektive märke, för all försäljning & marknadsföring av våra produkter & tjänster på Servicemarknaden. I gruppen ingår Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda samt Volkswagen Transportbilar och vi omsätter årligen drygt 2 miljarder i reservdelar & tillbehör.  Du ingår i ledningsgruppen för Sales & Marketing.

Ditt uppdrag består av 2 huvudområden:

Leda & utveckla regionverksamheten ihop med våra 3 regionchefer samt produktchefen för vår grossistverksamhet

Våra regionchefer ansvarar för kontakterna med våra återförsäljare i alla frågor som rör försäljning och marknadsföring av reservdelar, tillbehör samt verkstadstjänster. De ska, främst via personliga besök, stödja och hjälpa återförsäljarna att utveckla servicemarknadsaffären. Arbetsuppgifterna spänner över ett stort område som omfattar hela Återförsäljarens affär – bilförsäljning, verkstad, butik och grossistverksamheten. Du kommer att göra sambesök och regelbundet delta i olika säljmöten/konferenser/utbildningar etc.

Inneha hela ansvaret för Autopart som är våra återförsäljares lagerstyrningssystem (mycket verksamhetskritiskt)

Du kommer att ha helhetsansvaret för utveckling & support av systemet gentemot våra återförsäljare och våra huvudmän i Tyskland. Detta innebär en del resor till Tyskland för möten/utbildningar/konferenser etc. samt även återförsäljarbesök i samband med olika utbildningsinsatser. Du kommer även att ha stöd av och samarbeta med vår IT-avdelning i vissa frågor.

Vi på Volkswagen Group arbetar aktivt med vår värdegrund och vi erbjuder dig ett dynamiskt arbete med goda möjligheter till utveckling i ett flexibelt arbetsklimat. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och träningsmöjligheter på arbetsplatsen. Vårt huvudkontor ligger i Södertälje, 25 minuters bilväg från Liljeholmen. I denna tjänst räknar vi med ungefär 50 resdagar/år.

Din bakgrund kan vara från olika branscher, men för att lyckas i rollen krävs att du är en driven och självständig person med hög social kompetens, och att du är van vid att hantera många arbetsuppgifter samtidigt. Du är van vid att leda, och är både analytisk och strukturerad. Du har en coachande ledarstil, och värdesätter hög kvalitet och starkt kundfokus. Som person är du professionell och proaktiv, strukturerad och duktig på att samordna uppgifter. Du behöver även ha en god administrativ förmåga.

Vem är du?

Vi ser att du som söker har en högskoleexamen, antingen med inriktning mot ekonomi/marknadsföring eller teknik. Du behärskar engelska och svenska flytande i både tal och skrift. Du behöver även ha goda kunskaper i Office-paketet.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa rekryterande chef Mats Lindstedt, Manager Sales & Marketing, Group After Sales tel. 08-553 867 34.

Välkommen med din skriftliga ansökan och CV till hr@vwgroup.se senast 9 maj 2018. Skriv ”Chef Sales & Marketing” i ämnesraden när du skickar in din ansökan. Intervjuer sker löpande.

Kontaktuppgifter till fackliga representanter:

Anders Lindblad Ordf. Unionen, tel: 08-588 348 20

Kristian Jansson Ordf. Ledarna, tel: 08-588 348 31