Träning har blivit en naturlig del av livet. Tips i sommar

Träning är gott för både kropp och knopp. Jag laddar mina batterier bäst utomhus med löpning och övningar för en hållbar kropp och väljer helst vackra miljöer med frisk fläkt. Enkelt och naturligt i vardagens schema. Se några sommartips.

sommarplanka

1. Variation är nyckeln till hållbar träning och det ger näring till kropp och knopp. Idag är träning en naturlig del av min vardag för att ge energi och en god hälsa. Mitt råd är att prova något nytt under semestern och locka fram motivation och goda höstvanor.

Som egen företagare i Snabbfoting rör jag mig mycket på arbetstid men behöver egen träning regelbundet för att vara skadefri och den där extra boosten för energipåfyllning. De lugna gärna längre löppassen är motiverande och avkopplande. Det insåg jag redan för några år sedan. Kortare skadeförebyggande träning är också ett viktigt inslag i min vardag och jag får naturligt in dessa inslag.

2. Det är viktigt att hitta det som ger mening och riktig motivation för att vanan ska bestå. Det är så lätt att gå all in i något, bli sjuk, skadad eller uttråkad och sedan lägga ner allt. Lagom är bäst och variation underlättar. Har du provat yoga någon gång? Behovet blir allt större av  återhämtning i den stress många upplever idag. Jag uppskattar vissa yogarörelser mycket.

yogapass

Enkla tips för träning på semestern. 15 min räcker!

Det finns massor och låt dig prova det som faller dig  i smaken. Välj några övningar eller redskap från listan. Det räcker med 15 minuter två gånger per vecka bara för att låta kroppen komma ihåg att den finns. Testa en liten cirkel några omgångar om du vill få upp tempot och utmana din partner, kompis eller granne. Prova något av detta!

 • Hoppa hopprep
 • Rocka rockring
 • Klättra i träd med barnen
 • Upp hopp
 • Knäböj
 • Armgång
 • Klättra i klätterställningar
 • Göra bålövningar i en gunga
 • Stå på huvudet eller händerna
 • Jogga lätt-medel. Varva med promenad vid behov
 • Simma
 • Cykla
 • Plankor i variationer
 • Armhävningar
 • Sök upp ett utegym på promenaden

3. Den bästa träningen är den som blir gjord. 15 minuter räcker gott i sommar per gång. Jag kör också de korta passen ibland. Det smakar så bra med de naggande goda övningarna.

Jag har gått in i ett skönt semesterlunk för att vara taggad för spännande utmaningar i höst. Lyxigt att kunna ta ut en del lediga dagar även som egen företagare. Det är viktigt att fylla på batterierna, reflektera och läsa i hängmattan. Jag ska ordna med några boktips inom kort. Är det någon särskild kategori böcker du önskar få tips om, säg till. 🙂

Njut av solskenet och fixa ett träningspass innan veckans slut! Allt gott!

Ewa Hutmacher

hej@snabbfoting.se

www.snabbfoting.se

Ewa Hutmacher

Ewa Hutmacher driver företaget Snabbfoting, som hjälper människor till bättre hälsa.

Utbildad Civ. ekonom, löpcoach, licensierad personlig tränare och kostrådgivare