Tick, tock… Back to work.

Ja, nu har nog de flesta börjat sina jobb efter semestern. För en del av er känns det kanske lite småtrist, medan det för andra kan kännas skönt att komma in i vardagen igen. När klockan och tiden blir viktigare igen, så varför inte passa på att bli inspirerad av snygga klockor som kan pigga upp vardagen?

Har du ett gäng klockor redan, så räcker det säkert med att bara kika för inspiration för att sätta lite guldkant på tillvaron. Att ha ett gäng klockor liggande i lådorna som aldrig används gör ju ingen glad. Med tanke på förra blogginlägget om Overshoot Day så känns onödiga köp och onödig konsumtion inte helt rätt… Lägg de pengarna på upplevelser med nära och kära eller en inspirerande kurs eller föreläsning istället!

Är du som jag som ständigt tappar klockor (och solglasögon) så kan en ny klocka vara på sin plats. (Jag undrar om det är något undermedvetet som gör att jag ständigt lyckas tappa mina klockor?) En undermedveten revolt, kanske? Hur som helst, inga dyra klockor för mig, även om jag suktar efter en snygg klocka från Calvin Klein eller George Jensens klassiker Vivianna.

Bild: Instagram Daniel Wellington

GEORG JENSEN – VIVIANNA

Min absoluta favoritklocka, som jag drömt länge om, är från Geroge Jensen, designad av den internationellt erkända svenska silversmeden Vivianna Torun Bülow-Hube. Hon jobbade med George Jensen under flera decennier och är en bidragande orsak till det danska varumärkets framgångar. En av de mest kända klockorna är hennes Vivianna som du bl a hittar på Royaldesign.se.  Jag älskar budskapet som hon vill förmedla med den öppna armringen: Att vi inte ska låta oss fångas av tiden, utan att tiden bör frigöra oss. Läs mer om Vivianna Torun Bülow-Hube. Håll även utkik för varianter på exemplevis Bukowskis som ju blir lite billigare.

Vivianna-GJ-Businesswomen

Modell: Vivianna,14 500 kr.

 

CALVIN KLEIN

Mina andra favoritklockor kommer från Calvin Klein. Det är alltid dem jag dras till i skyltfönster. Jag gillar deras minimalistiska, stilrena design. En sådan klocka man vet håller i många år. Här är modellen Stately från Stjärnurmakarna.

Calvin-KLein-Stately-Businesswomen

Modell: Stately, 2 190 kr.

TID WATCHES

TID Watches är ett svenskt klockmärke med showroom på Torsgatan i Stockholm. Jag går alltid förbi på väg till och från min syster som bor i närheten. Tittar ALLTID i skyltfönstret fast jag vet om att de inte byter ut klockorna särskilt ofta, men varje gång stannar jag till och tänker ”snygg stilren svensk design”. Klockorna känns… rejäla, är väl ett uttryck jag skulle använda. Urmakeri snarare än klocktillverkning.

TID-watches

 

TID-watches-Businesswomen

Modell: TID no1. 36 TID Watches

 

DANIEL WELLINGTON

Daniel Wellington är en svensk framgångssaga utan motstycke. Jag kommer ihåg när märket först började synas för några år sedan och hur dess framgångar sedan dess formligen har exploderat. Daniel Wellington skapades av Filip Tysander år 2011 och omsätter efter drygt 5 år ca 1,5 miljarder kronor. Med hjälp av sociala medier och snygga bilder, samt Pick of the Day, bilder från kunder som skickar in bilder till Instagram, så har varumärket nått enorma framgångar. Bara på Instagram har DW 2,3 miljoner följare.

Du ser en DW-klocka på nästan varje tonåring och ung vuxen idag. Jag tycker att flera modeller passar alldeles utmärkt som en snygg jobbklocka. Här är modellen Dapper St Mawes med blå minutvisare. En detalj som gör en klassisk modell lite mer spännande på ett subtilt sätt.

DW-Dapper-Businewwomen

Modell: Dapper, 1 395 kr.

Dw-Businesswomen

DW-pickoftheday-businesswomen

DW ”Pick of the day”

TRIWA

Ännu ett svenskt klockmärke som blev mycket omtalat för ett par år sedan. Det var innan Daniel Wellington kom och sopade mattan. Varje morgon går jag förbi en gatuklocka från Triwa i Vasastan. Kul att de sponsrar stadsbilden. 🙂

Triwa-mintskala-businesswomen

Modell: Mint Skala, 1 995 kr.

 

Triwa-ivoryklinga-busnessowmen

Modell: Ivory Klinga, 1 495 kr.

IMG_2748

 

CARTIER

Det finns knappast något som känns så exklusivt som en klocka från Cartier. Du hittar klockor i stål, guld, silver och med ädelstenar, om du vill. Ett stort urval av begagnade klockor hittar du på Chrono24.

Cartier-businesswomen

Modell: Ballon Blue, 306 695 kr på

 

ROLEX

En snygg och stilren modell från Rolex, Datejust Lady, hittar du på Nymans Ur för 54 300 kr. Flera modeller för Datejust Lady finns även begagnat på Chrono24.

 

Rolex-Datejust-businesswomen

Modell: Datejust Lady, 54 300 kr, Nymans Ur.