Volkswagen Group söker en Försäljningschef till varumärket SKODA!

ŠKODA SÖKER NY FÖRSÄLJNINGSCHEF

Vi söker dig som vill ansvara för försäljningen av ŠKODA i en av bilvärldens största omställningsprocesser någonsin. Som försäljningschef ska du driva försäljningen av vår nya modelloffensiv, öka fokus på nya kundgrupper och skapa ännu närmare samarbete med våra återförsäljare.

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche – samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Vi söker DIG som är en driven lagspelare, passionerad ledare, pragmatisk och intresserad av att vara med på vår resa och nå nya nivåer för ŠKODA i Sverige.

 

Vår värld står inför ett paradigmskifte när det gäller digitalisering och ŠKODA kommer vara en ledande aktör inom detta område. Vi är en stark organisation med ett lösningsorienterat arbetssätt och stark sammanhållning i vårt team. Vi söker DIG som är en driven lagspelare, passionerad ledare, pragmatisk och intresserad av att vara med på vår resa och nå nya nivåer för ŠKODA i Sverige.

Utvecklingen för ŠKODA har varit enorm de senaste åren – och nu fortsätter företaget att satsa stort inför en mycket intressant framtid. Vi är ett innovationsdrivet företag som vill erbjuda rätt produkter med den bästa tekniken och med högsta prisvärde. ŠKODA har nyligen lanserat en strategisk plan med en ambitiös satsning på elbilar som lanseras 2020 och redan 2025 ska var fjärde såld ŠKODA i världen vara elektrifierad.

2016 var tredje året i rad som ŠKODA sålde över en miljon bilar globalt och förutom nya elbilar innehåller framtidsplanen nya SUV-modeller, crossovers och naturligtvis hybridbilar. Vi är i dag Sveriges åttonde största bilmärke och har en storsäljande modell i de viktigaste segmenten. Under 2017 har vi dessutom lanserat nya KODIAQ – vår sjusitsiga SUV – som gjort stor succé, och under året debuterar dessutom vår helt nya SUV YETI.

I rollen som försäljningschef rapporterar du till Märkeschefen och ingår i ŠKODA:s ledningsgrupp.

Till arbetsuppgifterna hör:

 • Koordinera och leda regionchefer samt företagsförsäljning inkl. remarketing av buy-backs
 • Kontinuerligt utveckla och implementera rutiner och processer för försäljningsavdelningen
 • Ansvar för återförsäljarnas marginaler, bonus, stöd, etc
 • Ansvar för uppföljning av kundnöjdhet i hela försäljningsprocessen och driva utvecklingen av detta viktiga område
 • Tillsammans med kollegorna på VW Group driva utvecklingsfrågor i återförsäljarnätet
 • Skapa och implementera säljutbildningar
 • Kontinuerlig kontakt med representanter för fabriken samt direkt back-up till Märkeschefen
 • Driva utvecklingsarbetet med vårt strategiska arbete tillsammans med vår ledning

Vem är du?

 • Är resultatinriktad med lång erfarenhet av sälj i bilbranschen
 • Har erfarenhet av att driva, motivera och förhandla
 • Är strukturerad och målfokuserad
 • Har vana att driva och leda projekt
 • Har vana att leda och utveckla individ och team
 • Har erfarenhet av internationellt samarbete och förhandling
 • Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift inför stora grupper
 • Har kunskap om försäljning till företag och begagnat
 • Har goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Frågor angående tjänsten besvaras av Anders Bergman tel: 073-282827. Skicka din skriftliga ansökan med CV till hr@vwgroup.se senast 12 maj 2017. Urval kan komma att ske löpande. Skriv ”Försäljningschef SKODA” i ämnesraden när du skickar in din ansökan.

Glöm inte referera till Businesswomen.se om du tagit del av detta via oss!

Fackliga kontakter är Kristian Jansson tel 08-588 348 31 för Ledarna och Anders Lindblad tel: 070-3282827

för Unionen.

Varmt välkommen med din ansökan!