Volkswagen Group Sverige AB söker en Specialist – Lagkrav & Miljö

Vill du bli en del i vårt vinnande team? Nu har du möjligheten att vara med och säkerställa att vi fortsätter att ge våra återförsäljare det stöd de behöver för att fortsätta vår vinnande resa. Vi söker dig som vill vara en del i arbetet med att stärka vår position ytterligare på den svenska marknaden.

Volkswagen Group Sverige AB är Sveriges största bilimportör och är ett helägt dotterbolag till Europas största bilproducent Volkswagen AG. Vi marknadsför Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche samtliga med starkt fäste på den svenska marknaden. I företagsgruppen ingår även dotterbolaget Europeisk Biluthyrning AB.

Specialist Lagkrav & Miljö

Vi har gjort en fantastisk resa på den svenska marknaden de senaste åren. En viktig del är att vi har bra stödprocesser till våra återförsäljare.

Vill du bli en del i vårt vinnande team?

Nu har du möjligheten att vara med och säkerställa att vi fortsätter att ge våra återförsäljare det stöd de behöver för att fortsätta vår vinnande resa. Vi söker dig som vill vara en del i arbetet med att stärka vår position ytterligare på den svenska marknaden.

Vad blir ditt uppdrag?

Som Specialist Lagkrav kommer du att vara ansvarig för att våra modeller har de godkännanden som behövs. Du kommer också att bli en kunskapsbank gällande miljö, nya bränslen och återvinning. Din huvudsakliga uppgift är att stötta våra återförsäljare så att de smidigt kan registrera de bilar som de sålt. Du kommer ha en stor variation i dina uppgifter då du också kommer att jobba med våra uppdateringar och försäljning av specialverktyg & utrustningar. Du kommer både att ha internationella kontakter med våra fabriker och kontakter med myndigheter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har ett genuint intresse för lagkravsfrågor, analyser och vill lära dig vår bransch. Du kommer jobba i ett mycket erfaret team som kan vägleda dig i ditt kunskapssökande.

Du har erfarenhet inom Lagkrav och/eller en stark analytisk förmåga. Arbetet sker i stor utsträckning i våra egna system och därför behöver du ha god systemvana och lätt för att kunna ta till dig nya system.

Du kommer att utfärda intyg och ha skriftliga kontakter med myndigheter därför behöver du känna dig bekväm med att formulera dig skriftligt. Du har en relevant akademisk examen eller motsvarande. Du har goda kunskaper i engelska. Kunskaper i tyska är meriterande. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vad erbjuder vi?

Volkswagen Group tillhandahåller ett dynamiskt arbete med goda möjligheter till utveckling och ett flexibelt arbetsklimat med frihet under ansvar. Vi erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag och träningsmöjligheter på arbetsplatsen. Vårt huvudkontor ligger i Södertälje, 25 minuters bilväg från Liljeholmen.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa rekryterande chef Peter Sigfridsson på tel: 08-120 812 40.

Du är välkommen att skicka din ansökan bestående av meritförteckning/CV samt personligt brev till HR@vwgroup.se senast den 27 augusti 2017. Skriv ”Specialist Lagkrav” i ämnesraden när du skickar in din ansökan. I denna rekrytering kommer vi att använda screeningtester som ett komplement till CV och personligt brev. Du kommer få en länk skickad till dig efter att du inkommit med din ansökan.

Facklig kontakt för Unionen är Anders Lindblad, tel: 08-588 348 20.

Läs mer om Volkswagen Group Sverige här.